Bestel gratis boom voor in je tuin

De gemeente Teylingen is een mooie samenwerking aangegaan met de Rotary Sassenheim. Samen hebben zij als doel om 1000 extra bomen te planten op particuliere gronden. De gemeente zorgt voor de bomen en de Rotary zorgt ervoor dat de bomen een mooi plekje bij een nieuwe eigenaar krijgen in Teylingen. 

Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt, net als het aanplanten van extra bomen. Het water kan zo weer beter in de bodem zakken, het voorkomt hittestress, fijnstof wordt afgevangen. Maar ook voor insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vergroten we zo hun leefgebied. Groen verbetert het bodemleven en mensen voelen zich prettiger en gezonder in een groene omgeving. 

Meer bomen op eigen grond

Maar, het grootste deel van de grond in de gemeente is van inwoners en bedrijven. Om die reden willen de gemeente Teylingen en de Rotary hen aanzetten tot actie om meer bomen te planten op eigen grond. Dit doen zij door een gratis boom aan te bieden aan alle inwoners met een tuin. Eerdere acties waren gratis bomen voor grootgrondbezitters en gratis kuip boompjes voor mensen met een balkon. Nu zijn de mensen met een reguliere tuin aan de beurt.

Boom online bestellen

Je kunt je gratis boom online bestellen via www.degroeneuitdaging.nl/gratisboom. Er is keuze uit 5 verschillende soorten bomen en per soort weer een ruim aantal varianten! 

Aanmelden kan tot 11 november 2023 en is alleen voor inwoners uit de gemeente Teylingen. 

Boom afhalen 

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december kunnen de bestelde bomen worden afgehaald. Wanneer je een boom hebt besteld, krijg je een week van te voren meer informatie toegestuurd.

Locatie afhalen 8 en 9 december:

  • Teylingerlaan 13, 2215 RT Voorhout
  • Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Winkelwagen