Met oog voor de natuur

Vanavond waren de twee tuinders van Elsgeesterhof, Ingrid Verdegaal en Jacqueline Bader, bij ons te gast. Zij vertelden gepassioneerd over de zelfoogsttuin, een tuin volgens de principes van community supported agriculture, csa oftewel gemeenschapslandbouw. Het doel van de tuin is om samen kleinschalig en op milieuvriendelijke wijze en lokaal groente, fruit en bloemen te telen.

In ruil voor een financiële vergoeding (door middel van een lidmaatschap), kun je zelf oogsten op de tuin. Meewerken kan ook, ook zonder dat je lid bent. Het doel van de tuin is namelijk ook om met elkaar van Elsgeesterhof een plek te maken waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. Zo is er plek voor iedereen. Het teveel aan oogst gaat naar de lokale voedselbank.

Elsgeesterhof heeft ook wat uitdagingen, vooral de koude wind van de laatste tijd maar ook de grond die op de huidige plek lastig te bewerken is. Gelukkig komt voor dat laatste een oplossing. Binnenkort zal er een verhuizing plaatsvinden, op de huidige locatie komt nieuwbouw en Elsgeesterhof krijgt dan een mooie nieuwe plek in de Driehoek in Voorhout.

We bedankten Ingrid en Jacqueline voor hun mooie presentatie en wensen hun heel veel groei- en oogst-plezier op Elsgeesterhof.

Jacqueline Bader en Ingrid Verdegaal
Winkelwagen