Bezoek aan een Icoon “Watertoren Bollenstreek”

Afgelopen dinsdag brachten wij een bezoek aan de karakteristieke voormalige watertoren in Hillegom waar wij van Steffanie Wijnhout (Projectleider Watertoren Bollenstreek) een rondleiding en uitleg kregen over de verbouwing, aanbouw en nieuwe functie van dit monumentale gebouw:

“Watertoren Bollenstreek is een herkenbaar en krachtig gebouw in de Bollenstreek. Na 96 jaar heeft dit monumentale gebouw een nieuwe functie gekregen. “Waarde creëren”. Dat was de wens vanuit initiatiefnemer Ad Wijnhout voor de ontwikkeling van de voormalige watertoren van Hillegom. Een team van specialisten heeft dit uitgewerkt van idee tot realisatie. Daarin is nauw samengewerkt met de gemeente, kennisinstellingen, partners en specialisten. In 2021 en 2022 is in ruim een jaar tijd de watertoren van Hillegom getransformeerd tot Watertoren Bollenstreek.

Het is nu een inspirerende plek die voor iedereen toegankelijk is. Het doel is om mensen, bedrijven en start-ups inspiratie en energie geven om ontwikkeling tot bloei te laten komen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties komen samen in de watertoren. Zo is de bouw gerealiseerd aan de hand van deze doelen, hebben de meubels waar je aan werkt een eigen verhaal en kregen de accessoires die je tegenkomt in de vergaderruimten een nieuw leven.”

Na afloop van de rondleiding daalden wij vanuit het voormalige waterreservoir (nu een klein theater) weer af naar de begane grond. In het restaurant had chef-kok Henny Philipse inmiddels een heerlijk diner voor ons klaarstaan. Het was weer een bijzonder mooie avond. Steffanie en Henny bedankt!

bron tekst: watertoren bollenstreek foto’s: eigen beheer

Winkelwagen